Resultaten

De belangrijkste resultaten in chronologische volgorde per jaartal:

1984:
Zoliante (Heidelberg x Leonidas) 3 1/2 jaar, heeft veel kwaliteiten als dresuurpaard. Middels lessen bij internationaal dresuur jurylid Jan Peters worden doelen gesteld om deze verder uit te bouwen.

1985:
Een zeer ernstige voorhoofdholte ontsteking maken op dat moment inzet voor dressuursport voor de merrie Zoliante niet mogelijk..
Zoliante wordt gedekt door dresuur hengst Sultan (Marinier x Joost).

1986:
Uit Zoliante wordt geboren, de keurmerrie Eliante. Eliante is de moeder van o.a. het internationale dressuurpaard Kelian PRP(v.Bentley) stamboeknaam: Keliante van Stephanie Peters.
Uit Keliante wordt als 3 jarige de hengst Landcruiser(v.Lanciano) geboren. Lancruiser start o.a. ZZ springen met Xavier Schulkens.

1987:
Uit Zoliante wordt de stermerrie Foliante geboren. Foliante is o.a. de moeder van Radazzo, internationaal 4 span paard van Fredrik Persson. Radazzo vertegenwoordigt Zweden op het wereldkampioenschap 2006 in Aken. Uit Foliante wordt geboren Normante (v. Normann) die op haar beurt weer de moeder is van de in 1997 in Westfalen goedgekeurde hengst: Le Maitre. (Lanciano)

1988:
Uit Zoliante wordt geboren de stermerrie Goliante (v.Telstar). Goliante is o.a de moeder van de goedgekeurde Grand Prix hengst Del Vento (v. Donnerwind). Uit Goliante ook het PSI sales paard Daily Mirror (v. Donquestador) Onder de sportnaam Hilltop Dirigo in de USA onderweg.

1989:
Helianthe (v. Graf Landau) wordt geboren. Als veulen kampioen van de veulenkeuring van het fokgebied Rheinland. Vertegenwoordigd Rheinland op de nationale veulenkeuring van heel Duitsland van de in dit jaar geboren veulens. In het hol van de leeuw: Vechta (Oldenburg) is het resultaat tijdens deze finale een prachtige 7e plaats. Nakomelingen van Helianthe vinden met name hun weg in Oldenburg. Gestüt Wendeln o.a. fokker van Aquilino (v. Argentinus) fokt met deze merrielijn.

1990:
Lardy (v. Larome) wordt geboren, reservekampioen in Rheinland. Wordt verkocht aan Christa Geldbach, niemand minder dan de fokker van de stempelhengst: Pilot
Lardy springt zelf Z parcoursen en heeft met haar nakomelingen in Zuid-Duitsland een verdienstelijke lijn met nakomelingen opgebouwd.

1991:
Dream of Heidelberg I (v.Donnerschlag) wordt geboren. 1993 volgt goedkeuring in Rheinland, Westfalen en later Oldenburg, Zuid-Duitland, Zweden, Belgie, Polen.
Dream of Heidelberg I zorgt voor een unieke prestatie door als 1e hengst buiten het fokgebied Oldenburg in 1999 de vader te zijn van kampioenshengst: Dormello.
Dream of Heidelberg I levert in totaal 3 goedgekeurde hengsten: Dormello, D’Amour en Dream of Love. Op hun beurt zorgen deze zonen ervoor dat Dream of Heidelberg I inmiddels 7 kleinzonen heeft die als goedgekeurde hengst de lijn van grootvader voortzetten.

1992:
Foilante en haar zoon van Larome (v.Landgraf I) zijn in goeden doen op de veulenkeuring: Goldmedaille. Dit veulen vind zijn weg naar Oldenburg. Gunther Pape Hemmoor wordt de nieuwe eigenaar, oa. fokker van Donnerschlag, Ragazzo, Regazzoni.

1993:
Wonder of Heidelberg (v. Wallstreet) wordt geboren. Goldmedaille op de keuring.

Tijdens de landbouwtentoonstelling in Duitsland wordt een wedstrijd uitgeschreven voor fokfamilies. Zoliante doet in een rubriek mee met 3 dochters: Eliante, Foliante, Goliante.
In een andere rubriek: Moeder, dochter, kleindochter: Zoliante, Foliante, Normante.
Allen hebben een veulen aan de voet. In deze hoedanigheid nog nooit gepresenteerd in Duitsland. Fokleider Spoo is “total begeistert”. Zoliante en haar hengstveulen gaan beiden met het winnaarslint naar huis..

1994:
Christiante (v. Christian Prince xx) wordt geboren. Christiante gaat als veulen naar Westfalen. Haar nakomeling Burj el Arab (v. Breitling W) zorgt o.a.voor de link naar de internationale dresuursport. Inmiddels op stal in Oostenrijk bij olympische amazones Sissy en Victoria Max-Theurer.

1995:
Walliante (v. Wallstreet) wordt geboren. Goudmedaille op de keuring. Haar dochter Dream Girl (v.Donnerschlag) krijgt Goud in Rheinland Pfalz Saar en wordt daar ter veiling verkocht.

1996:
Lanciante (v. Lanciano) wordt geboren. Samen met Castiante (v. Castillion) verhuizen beide merrieveulens naar Beieren. Castiante behaalt de staatspremie als 3 jarige. Lanciante brengt het o.a. tot hengstmoeder van reservekampioen; Agilan (v.Abanos)

1997:
Hengstenkeuring november 1997 in Münster Westfalen: 2 hengsten uit een merrielijn worden tegelijk erkent voor de fokkerij: Del Vento (v. Donnerwind) en Le Maitre (v. Lanciano) een zeldzame ervaring.

1998:
Dream of Heidelberg II (v. Donnerschlag) wordt geboren. Als veulen verhuis hij naar Oldenburg en gaat in hengstopfok.

1999:
Lanciante (v. Lanciane) en Castiante (v. Castillion) komen als 3 jarigen ‘even’ terug uit Beieren naar het Rheinland en doen mee aan de merrietest in Aken.
De resultaten zijn zeer verdienstelijk in het 100 paarden tellende deelnemersveld: respectievelijk 12e en 15e.

2000:
Dream of Heidelberg II (v. Donnerschlag) wordt goedgekeurd in Westfalen en verhuisd direct daarna naar zijn nieuwe stal: Gestüt Kempke Hof bij Berlijn. De voorbereiding voor een dresuurcarriëre wordt hier ter hand genomen.

2001:
Geboortejaar van o.a. Dream Girl (v. Donnerschlag) Goud in Rheinland Pfalz Saar en Burj el Arab (v.Breitling W) dressuurpaard bij Victoria Max Theurer in Oostenrijk.

2002:
Dream of Heidelberg II kwalificeert zich voor het Bundeschampionat voor 4 jarige hengsten. In de finale op zondag behoort hij met een 11e plaats tot de beste 4 jarige hengsten op dat moment in Duitsland.
Als gevolg van ernstige koliek komt de merrie Zoliante te overlijden. Fokleider Spoo plaatst een pagina groot artikel in ‘Rheinland Reiter und Pferde’ met als titel: Zoliante lebt nicht mehr.

2003:
Uit Walliante wordt geboren: Rialto (v. Riccione), als veulen Goudmedaille. Verhuisd na de keuring naar Zwitserland. Zijn nieuw adres is in de stallen van vml olympisch en wereldkampioen: Christine Stückelberger.

2004:
Walliante 1e zoon Richellieux Ass (v. Riccione) wordt in Rheinland Pfalz Saar goedgekeurd voor de dekdienst.

2005:
Dream of Heidelberg II en Del Vento starten in dit jaar beide voor het eerst international Grand Prix dresuur.

2006:
Wereldkampioenschappen in Aken. Radazzo ( v. Ragazzo) start voor Zweden in het internationale 4 span. Rialto van Christine Stückleberger wordt erkent voor de fokkerij in Zwitserland.

2007:
Emile Faurie uit Engeland krijgt Dream of Heidelberg II op stal. De voorbereidingen met het engelse team op de olympische spelen van Hong Kong zijn begonnen. Er volgen mooie klasseringen: 6e GP Dortmund, 7e GP Rotterdam, 2e Nationaal Kampioenschap van Engeland. 3e met het team landenwedstrijd Rotterdam.

2008:
De Lady Reveil stam, waaruit vele goede fokmerries en sportpaarden voortkomen, staat o.a. met dank aan 3 Grand Prix paarden Del Vento, Dream of Heidelberg II en Jeff, wereldwijd op de 1e plaats in de Family Ranking dresuur. Eeen uniek prestatie.

2009:
De 3 jarige Abanos zoon uit Lariante (v. Larome) verhuisd naar Zuid-Amerika. Een sterke donkere vos die als “Nachwuchspferd” zijn toekomst tegen moet gaat in een Grand Prix dressuurstal in Chili.

2010:
De driejarige merries Lanciante en Quelliante worden op de regionale keuring uitgenodigd voor de eliteschau. Beide merries behalen de staatspremie. Lanciante verhuisd kort daarna naar Oostenrijk in een gerenomeerde dressuurstal. Quelliante blijft korter bij huis en wordt verder opgeleid als sportpaard. World Equestrian Games in Kentucky USA: Radazzo (Ragazzo x Foliante) behaalt in het vierspan van Fredrik Persson uit Zweden een prachtige 8e plaats.

2011:
Goed nieuws uit Oostenrijk: Vanity (Kennedy x Sultan) en Dreamante (Dream of Heidelberg x Saluut) uit onze merrielijn verhuisden als jonge paarden naar Oostenrijk. Inmiddels zijn beide paarden opgeleid tot en met Prix St. Georg en nemen succesvol deel aan wedstrijden op dit niveau.

2012:
Fahriante wordt geboren en komt ons team vereterken. Vader Fahrenheit (Fidertanz x De Niro) loopt Prix St. Georg en is hoofdvererver bij Gestüt Tannenhof. Moeder is de staatspremiemerrie van Lanciano x Norman uit onze fokkerij.

2013:
Soliante wordt geboren, een mooi donker langbenig merrieveulen. Vader is Special Agent Amour, reserve kampioen van de hengstenkeuring in Westfalen. Bij de internationale dressuurruiter Philippe Jorissen uit België wordt hij verder opgeleid.

2014:
Walliante krijgt haar 8e veulen. Dit maal van de hengst Chippandale. Dit hengstveulen King Star vd Katteheyde wordt via de elite veulenveiling verkocht groeit nu op in België bij de Star Stables Kattenheyde.

2015:
Bericht van het KWPN: aan 3 merries uit onze fokkerij is het prestatiepredikaat verleend. Eliante, Goliante en Zoliante hebben dit predikaat verkregen op basis van de sportprestaties van hun nakomelingen.

2016:

Lafiante gaat mee naar Aken waar in het grote CHIO dressuurstadion de stamboekkeuring plaats vind van het Rheinlandse en Hannoveraanse stamboek. Ze laat zich prima voorstellen en krijgt het hoog gewaardeerde predikaat: Hannoveraanse premiemerrie.

2017:

First Connection wordt geboren, hengstveulen uit Lafiante. Vader is de Grand Prix hengst First Selection, gestationeert op het Landgestüt in Warendorf. Het nog jonge veulen behaalt een mooie zilveren medaille op de veulenkeuring.

2018:

Ricciante uit onze fokkerij wint als voltige paard de nationale titel met het voltige team uit Seefeld Oostenrijk en plaatst zich voor de WK voltige in Ermelo in 2019.

2019:

De 7 jarige Fahriante met Nanda Sieben starten hun 1e Z1 proef.

2020:

Hemmingways Temptation uit onze fokkerij en Franziska Lechner starten succesvol nationaal op ZZ niveau bij de FEI junioren.

2021:

Op Koningsdag 27 april wordt Frappante (First Selection x Lanciano geboren en op 5 juni Iante (Influencer x Special Agent Amour). 2 mooie merrieveulens.

2022:

Fahriante (Fahrenheit x Lanciante) inmiddels opgeleid t/m lichte tour verhuisd naar een bekende sportstal in België.

Geef een reactie